Kühler en Trooster International Mental Health is een jonge organisatie op het gebied van kleinschalige en persoonlijke specialistische geestelijke gezondheidszorg aan de expat doelgroep in Nederland. Onze cliënten worden behandeld vanuit onze mooie locaties in Amsterdam en Den Haag, Wij bieden op maat gesneden behandelingen, sterk gericht op kwaliteit van leven en doen dit vanuit onze kernwaarden: liefdevol, gedreven en vrij. Wij werken binnen een internationaal team van psychiaters en psychologen met een duidelijke groeiambitie.                                                                                   

Voor onze locatie in Amsterdam zijn wij op zoek naar een:

                                                               Office manager (32 uur)

Over de functie

In deze service- en klantgerichte functie ben je het visitekaartje van de organisatie en tevens de spin in het web. Je bent verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

·         Het inplannen van intakes

·         Het beantwoorden van mail en telefoontjes van cliënten en verwijzers

·         Het aanmaken van patiëntendossiers

·         Ontvangen en verwelkomen van cliënten

·         Ondersteunen van behandelaren in administratieve taken/agendabeheer

·         Facilitaire zaken op de locatie(s)

·         Ondersteunen in projecten van de manager bedrijfsvoering

Jouw talenten

Je bent een proactieve, enthousiaste en gedreven doener. Je houdt van aanpakken en staat voor kwaliteit. Je kunt een breed scala van werkzaamheden overzien, neemt je verantwoordelijkheid en werkt accuraat. Je bent toegewijd, flexibel, representatief, stressbestendig  en sterk communicatief vaardig. Naast een afgeronde HBO opleiding beschik je over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Het werken met office (word, Excel, outlook) kent voor jou geen geheimen en bij voorkeur ben je bekend met Elektronisch Patiënten Dossier software.

Wat wij bieden

Een afwisselende, uitdagende en verantwoordelijke baan binnen een team dat zich kenmerkt door enthousiasme, bevlogenheid en gedrevenheid. Bij deze veelzijdige functie hoort uiteraard een marktconform salaris volgens cao GGZ (functieschaal 35). Wil jij graag werken in een organisatie die volop in beweging is en waarin je een verschil kunt maken, dan nodigen wij je uit te reageren. Graag ontvangen wij je CV en korte motivatiebrief per e-mail: info@internationalmentalhealth.nl. Voor nadere informatie kan je telefonisch contact opnemen met Tjarda Grimbergen (Manager bedrijfsvoering), 06-25159911.

JPEG300_bigKT.jpeg

Comment